Joe’s fiets werd ooit gestolen. Hij besloot niet een kant en klare nieuwe fiets te kopen, maar om er zelf eentje in elkaar te zetten. Internet op, onderdelen bestellen en sleutelen. Inmiddels heeft hij een bike shop waarin hij samen met zijn klanten de fietsen samen stelt. “Mensen willen graag betrokken worden in het proces en niet zomaar een fiets kopen.” Zegt Joe in de clip.

Schitterend om te zien hoe iemand besluit zijn oude werk achter zich te laten en voor zijn passie te gaan. Joe vertelt in de clip: “Deze business draait om fietsen bouwen met mensen. Voor mij was het een gevolg van de wens om weer de interactie met mensen op te zoeken. Je kunt geen spijkers slaan via het internet bijvoorbeeld. Je moet dit écht met je handen doen. En dat is iets wat nooit vervangen kan worden.”

Op internet is het een ware rage: Clips over kleine zelfstandigen die met hartstocht vertellen over hun werk en hun producten. Klein, onafhankelijk, met passie en persoonlijk.  Ikzelf woon in Leeuwarden. Wat zou ik graag zien dat er een stel creatieve filmmakers de kleine zelfstandigen van ‘mijn’ stad in beeld brengen. Dat zou pas goede reclame zijn. Voor de ondernemers, maar ook voor de stad.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s