In zestig jaar tijd heeft Zuid-Korea zich ontwikkeld van het armste land in Azië naar dertiende op de lijst van grootste economieën. Koreaanse scholieren hebben de hoogste examenscores in de wereld. Van alle scholieren worden de Koreaanse het snelst toegelaten tot de Amerikaanse Ivy Leagues.

Helaas scoort Zuid-Korea ook hoog op andere onderwerpen: In Zuid-Korea vinden de meeste plastisch-chirurgische ingrepen plaats per hoofd van de bevolking. Daarnaast kent het land ook een hoger aantal zelfmoorden dan welk ander ontwikkeld land dan ook.

Hard werken en hoge verwachtingen. Zuid-Korea is een van de meest concurrerende maatschappijen ter wereld. Hoe vinden scholieren (studenten) hun plekje in deze maatschappij? Wat is er voor nodig om je doelen en ambities te bereiken? Deze documentaire volgt vijf leerlingen in de meest pittige periode van hun leven: hun laatste jaar op de middelbare school. In dat jaar zijn de meeste scholieren zo’n 16 uur per dag aan het leren om goed voorbereid het negenurige examen in te gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s