Midden in de Mongoolse Xiangshawan woestijn vind je het Desert Lotus Hotel. Dit hotel ligt zo’n 800 kilometer ten oosten van Peking. Het Desert Hotel ligt dus ver van de bewoonde wereld, maar dicht bij de mijnen van Bayan Obo. Hier wordt het grootste gedeelte van de metalen gewonnen die gebruikt worden in electronica, zoals bijvoorbeeld de iPhone.

Het Desert Lotus Hotel is ontstaan in het kielzog van China’s groeiende vraag naar metalen. Het richt zich dan ook voornamelijk op Chinese toeristen. Op het hotelcomplex kunnen de toeristen genieten van “authentiek” Mongools vermaak zoals dans en een stukje cultuur.

Wat het hotel bijzonder maakt is de constructie. Het fundament bestaat uit een platte metalen basis, dat het geheel stabiel houdt. Daarin is het hotel gebouwd uit een prefab constructie. Zeilen geven schaduw en verkoeling. Het Desert Lotus Hotel is ontwikkeld door PLaT Architects.

Milieuorganisaties geven aan dat de mijnen radioactief afval produceren. Of dat ook zo is, is nog onduidelijk. Wees tot die tijd maar terughoudend met het boeken van een ticket naar dit bijzondere hotel.

Advertenties
Uncategorized
Galerij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s