Raimundo Arruda Sobrinho uit São Paolo, Brazilië was bijna 35 jaar dakloos toen hij in 2011 Shalla Monteiro leerde kennen. De dakloze Raimundo stond er om bekend dat hij elke dag voor zijn onderkomen gedichten schreef. Shalla was zó onder de indruk van zijn werk dat zij hem wilde helpen om een boek uit te brengen. Daarbij gebruikte zij Facebook om dit te verwezenlijken.

Verjaardag
Het verhaal van Raimundo is één van de 10 bijzondere verhalen waar Facebook speciaal aandacht aan besteedt, ter ere van hun tiende verjaardag. Op Facebook Stories kun je de andere verhalen ook bekijken.

Verhalen
De Facebook Stories zijn natuurlijk fantastische reclame voor het sociale netwerk. Het laat ook zien dat de jongens en meisjes van team Zuckerberg goed doorhebben hoe krachtig verhalen zijn. En bovendien welke rol Facebook daarin heeft en hoe het netwerk van meerwaarde kan zijn.

IJdeltuiterij
Je zou kunnen zeggen dat het ijdeltuiterij van Facebook is, ik denk dat Facebook de TED-presentatie ‘How social media can make history‘ van Clay Shirky heel handig heeft vertaald naar de eigen situatie. Facebook is niet alleen fun, maar ook relevant: het is wereldwijd, sociaal, alom vertegenwoordigd en goedkoop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s