Uncategorized

Kijk je uit naar een nieuwe film? Duik het internet op!

Kijk je erg uit naar een film die over een tijdje in de bioscoop verschijnt? Wil je er alvast alles over weten? Duik dan het internet op. De komst van internet en smartphones hebben alles veranderd. Zo ook de productie van films. Al ver voordat een film in de bioscoop te zien is, kun je foto’s en filmpjes op internet vinden van de opnames. En wie weet zit daar nou net die speciale scène of plotwending tussen..

Amateurbeelden
In TRANSFORMERS: THE PREMAKE legt Kevin B. Lee, maker van de zogenaamde desktop documentary, de ontwikkeling rondom de opnames van Transformers: Age of Extinction vast aan de hand van User Generated Content. Hij heeft grondig werk gedaan. Lee heeft maar liefst 355 bronnen aan amateur beelden verwerkt in zijn eigen documentaire.

Belangrijk voor China
De actiefilm Transformers: Age of Extinction draait sinds juli 2014 in de Nederlandse bioscopen. Het opnemen van deze blockbuster begon al een jaar eerder in verschillende steden, zoals Detroit en Chicago. Maar ook in Hong Kong en Peking. De opnames in China waren veelbetekenend voor het land, Transformers 4 is de allereerste Chinese Hollywood blockbuster. Meer Chinese acteurs, meer Chinese dialogen en meer Chinese locaties. Bovendien is er een rol weggelegd voor een Transformer die qua uiterlijk geïnspireerd is op een Chinese draak.

Kijken?
Zeker. TRANSFORMERS: THE PREMAKE duurt 25 minuten en gaat in razend tempo. Je moet je aandacht er goed bijhouden. Het geeft goed weer hoeveel materiaal er al op internet over een film te vinden is, nog voor ‘ie op het bioscoopscherm verschijnt. Interessant is ook dat de desktop documentary een doorkijk geeft naar wat het economisch betekent voor een stad wanneer er een grote filmproductie neerstrijkt..

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s