Carl Casper werkt als chef in een restaurant waar een culinair recensent langs komt. Carl kookt de gangen die hij normaal ook altijd serveert, maar doet dat tegen zijn eigen instinct in. Als Carl’s baas zijn culinaire ideeën in de wind slaat houdt Carl ermee op. Zijn ex-vrouw doet hem de suggestie om een food truck te nemen. Dan kan hij koken wat hij wil. Dit blijkt beter voor Carl te werken dan hij aanvankelijk dacht.

Passie
Chef is dé film die je deze zomer moet zien. Het geeft weer wat we allemaal zo graag willen: passie voor datgene wat we doen en je droom najagen. Bovendien is deze feel-good film een schitterende weerspiegeling van het tijdsbeeld.

Helemaal hip(ster)
Koken is hip. Op elke zender heeft een programma waarin eten en koken centraal staan. In Nederland zijn we er niet zo bekend mee, maar vooral in Amerika is street food best wel een ding. Jaarlijks gaan verkopers met elkaar de stijd aan om een Vendy Award in de wacht te slepen voor het beste street food.

Sinds een paar jaar is er bovendien meer aandacht voor ambachtslieden. Her en der ontstaan er winkels van vakmensen die zich allemaal hebben bekwaamd in één ding. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is passie voor hun vak. Best wel hipster eigenlijk.

Tijdsbeeld
Over hipster gesproken: ook Chef Carl is een onvervalste hipster met baard en tatoeages. Al deze elementen maken de film herkenbaar en plaatsen hem bovendien in de tijd. Als je over tien jaar de film nog een keer bekijkt, zal je zeggen: “Oh ja, dat was toen, in 2014.”

The American Dream
Waar je wel even doorheen moet prikken is het onvervalste Amerikaanse sentiment van de film. Verwacht hierdoor niet teveel diepgang. Maar hé: dat is ook niet waar feel-good films voor bedoeld zijn. ‘The American Dream’ ligt dan ook verscholen in het verhaal. Wie hard werkt, in zichzelf gelooft en doet waar ‘ie van houdt zal uiteindelijk geluk vinden. En daar mag best een flink proces aan vooraf gaan. In Chef wordt dit mooi gesymboliseerd door de rit in de food truck van Miami naar huis in Los Angeles.

Je kunt Chef bekijken in de bioscoop vanaf 4 september.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s