In 1978 vluchtte David Tran uit Vietnam. Twee jaar later kwam hij in Los Angeles terecht. Daar begon hij zijn bedrijf Huy Fong Foods, vernoemd naar de boot waarmee hij het land ontvluchtte.

Toen Tran begon met het maken van de nu beroemde Sriracha saus deed hij dat volledig met de hand. 35 jaar later is alleen de verwerking van de ingrediënten veranderd. “Het is heel belangrijk dat pepers vers zijn, daarom mogen ze niet al te ver weg komen. 3 à 4 uur nadat ze geplukt zijn ontvangen wij ze van de plantage.” Vertelt hij aan Hypebeast Process.

De pepers zijn nog altijd afkomstig van dezelfde plantage als 35 jaar geleden. Hierdoor is Tran altijd verzekerd van dezelfde hoge kwaliteit. Leuk weetje: de fles waarin je de Sriracha saus koopt is afgeleid van een verse chilipeper. De groene dop is het steeltje en de fles zelf -uiteraard- de chilipeper zelf.

Zin om Sriracha saus te proberen? Je vindt de flessen bij de toko in de buurt. Bij de supermarkt vind je ook een rode saus, maar die is niet helemaal hetzelfde. Je herkent de echte Sriracha saus aan de haan op de fles. De haan is het sterrenbeeld van David Tran.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s