Zó ziet een coffeeshop eruit in Amerika. Een heel verschil met de rokerige, donkere shops in Nederland..

Sinds gisteren (zondag 1 maart 2015) is in Nederland de nieuwe opiumwet van kracht. In de nieuwe opiumwet zijn een aantal wijzigingen aangebracht die van invloed zijn op de teelt, verkoop en koop van softdrugs. Maar is die nieuwe opiumwet wel goed voor Nederland en haar wiet?
Nee, op dat gebied zijn we niet meer zo vooruitstrevend: In de Amerikaanse staat Alaska -vooral bekend om zijn conservatieve gouverneur Sarah Palin- is cannabis inmiddels legaal.

Net als in Alaska is wiet ook legaal in Colorado. En door de legalisering gebeuren er mooie dingen. Bijvoorbeeld het uiterlijk van coffeeshops. In Aspen, Colorado zit Silverpeak Apothecary. Dit is een coffeeshop die zich qua uiterlijk kan meten met de Prada- en Louis Vuitton-winkels.
Zelf vinden ze dat ze qua ervaring aan luxe, presentatie en kwaliteit kunnen meten met de exclusieve wijnboer Sonoma Wineries. Een groot contrast met de coffeeshops in Nederland, die er vaak een beetje louche uitzien.

Arjan Lubach zocht voor zijn programma Zondag met Lubach uit wat de nieuwe wet precies inhoudt:

Advertenties
Media

Een coffeeshop als een Pradawinkel

De nieuwe Opiumwet is van kracht! In de praktijk zitten er wat haken en ogen aan. Dit is een kijkje in een coffeeshop in Amerika waar de legalisering van wiet de softdrugs uit het duister heeft getrokken.

Galerij

2 gedachtes over “Een coffeeshop als een Pradawinkel

    • Ja, gaaf hè? Door de legalisering van cannabis in Colorado heeft de cannabismarkt een een heel ander imago. Ik ben geen politicus en niet de pleitbezorger voor een ander beleid, al denk ik dat goed beleid zorgt voor een andere marktwerking, meer transparantie en een zelfschonend karakter van de markt. En dus shops met een heel ander imago. Wie weet dat we over 20 jaar hier ook een coffeeshop kunnen binnenlopen die eruit ziet als een Pradawinkel..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s