Sneakers

adidas Ultra Boost: het verhaal achter de sneaker

adidas Ultra Boost

Inmiddels is ‘ie niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de adidas Ultra Boost. Maar of ‘ie ook veel door hardlopers wordt gedragen is te betwijfelen. Onder sneakerliefhebbers is de sportschoen des te populairder. Van functionele hardloopschoen naar fashion- en lifestylefavoriet: wat is er nou zo tof aan die Ultra Boost?

Kanye West zorgt voor de hype

De echte sneakerliefhebbers sloten de Ultra Boost al snel na de release in hun hart. Het was echter Kanye West die de rest van de wereld ermee liet kennismaken. Hij droeg een paar tijdens New York Fashion Week. De sportschoen die werd gelanceerd als beste hardloopschoen ooit werd ineens mateloos populair als lifestylesneaker. Allemaal dankzij een van ‘s werelds meest invloedrijke artiesten.

Die witte midsole

Dat de Ultra Boost het dna van een hardloopschoen heeft, blijkt bijvoorbeeld uit de zool. Die is gemaakt van een soort witte korrels. Daarvan zijn er zo’n 3.000 van samengeperst tot een linker- en een rechter zool. Wat de Boostzool uniek maakt: hij is lekker zacht, maar niet onstabiel.

Maar waarom is die midsole bij iedere adidas Ultra Boost wit gelaten? Dat is volgens adidas omdat je door het gebruik van verf of pigment de fysieke eigenschappen van de zool verandert. De originele witte kleur is the way to go.

Het Ultra Boost logo

Duitser kan het niet. Het logo op de hielkap is geïnspireerd op het logo van een ander bekend Duits merk: BMW. Zelf kon adidas niet zo’n logo maken. Daarom vroegen ze de producent van BMW om hulp. “Geen idee, laten we het gewoon proberen”, was het antwoord. Samen zijn ze tot het kenmerkende logo gekomen op de hielkap van de Ultra Boost. Vertelt Chef Designer Ben Herath.

Hebben!

Check adidas, of de betere sneakerstore.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s